Părinţii religioși influenţează semnificativ viitorul copiilor lor

239

Două studii recente scot în evidenţă influenţa marcantă pe care religiozitatea părinţilor o are asupra perspectivelor de viaţă ale copiilor.

Copiii ai căror părinţi religioși divorţează sunt mai predispuși să renunţe la religie, a arătat un studiu publicat marţi de Jurnalul Scientific Study of Religion. Mai exact, spun autorii, atunci când ambii părinţi sunt religioși și divorţează, copiii sunt de două ori mai predispuși să „divorţeze" de religie, atunci când ajung la vârsta adultă.

Deocamdată, cercetătorii nu știu exact ce mecanism provoacă această statistică, însă spun că ar trebui luat în calcul șocul provocat de confruntarea cu ideea că mariajul părinţilor ar putea să nu fi fost totuși „după voia lui Dumnezeu", sau faptul că părinţii „au fost mai puţin religioși (decât spuneau, n.r.) de la bun început.

O veste bună vine însă dintr-un alt studiu publicat în ultimele zile care evidenţiază că studenţii ai căror părinţi sunt religioși sunt mai puţin predispuși să bea în anii de facultate. O explicaţie pe care au găsit-o sociologii citaţi de Christian Post este aceea că studenţii proveniţi din familii religioase au învăţat de la părinţii religioși cum să gestioneze stresul.