Raport șocant: 7 din 9 copii ar pleca cu un străin

382

Un experiment realizat în Marea Britanie a băgat spaima în părinţi, care și-au dat seama că nu fac o treabă foarte bună păzindu-și copiii.

90 de secunde și niciun ţipăt, iar copiii au dispărut. Aceasta este concluzia terifiantă a experimentului realizat de asociaţia caritabilă pentru copii Kidscape. Părinţii care au participat la experiment au fost rugaţi să își ducă copiii la un loc de joacă închis publicului. Acolo aveau să primească un telefon că trebuie să își lase copiii singuri la joacă și doar să privească de la depărtare.

În acest moment intra în scenă actorul care juca rolul unui posibil răpitor. În 90 de secunde el a convins șapte copii din nouă să plece cu el, pentru a-l ajuta să își găsească câinele sau copilul pierdut. Copiii nu îl mai văzuseră niciodată și niciunul dintre ei nu s-a gândit să își întrebe mai întâi părinţii, ci pur și simplu au plecat de la locul de joacă, fără să se uite înapoi. Copiii aveau între 5 și 11 ani, conform Daily Mail.

Unul dintre copii, în vârstă de 7 ani, a refuzat iniţial să plece, dar s-a răzgândit după 45 de secunde. O fată de 11 ani a fost de acord să îl ajute pe bărbat, dar s-a răzgândit și s-a întors la mama ei. „Am fost șocată că a acceptat să meargă cu el. La 11 ani știe deja ce nu e bine să facă, dar totodată este vârsta la care crede că știe tot. Dacă acum eram pe o stradă aglomerată, ar fi fost deja în portbagajul unui străin”, a declarat mama fetiţei. Majoritatea părinţilor au fost șocaţi de deciziile copiilor lor, despre care spun că au fost avertizaţi să nu plece cu străini.