România ia 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

14

În afară de Jocurile Olimpice care se desfăşoară zilele acestea la Londra, a mai avut loc Olimpiada Internaţională de Chimie din Washington, SUA, unde elevii români au obţinut patru medalii.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) anunţa rezultatele obţinute la concursul din 21-29 iulie, ca fiind mai bune decât anul trecut. Elevii din lotul olimpic al României au câştigat o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. Anul trecut, elevii obţinuseră trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa de anul trecut, când câştigase medalia de argint şi a adus anul acesta înapoi în ţară, medalia de aur.

Maria Andreea Filip, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Alexandru Paraschiv, elev în Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti, au câstigat medalii de argint, în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac, de la Liceul Teoretic Neagoe Basarab din Călăraşi.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.