Universitatea Liberty – facultatea evanghelică gigant

111

De la o mică şcoală baptistă, Universitatea Liberty din Virginia s-a transformat într-o facultate la scară globală, informează Washington Post.

Graţie programelor online, şcoala înfiinţată de pastorul Jerry Falwell în 1971 a surclasat cea mai mare universitate privată din regiune, George Mason.

Numărul total de studenţi se ridică la peste 70.000, dintre care, mai mult de 60.000 sunt înscrişi la programele online. Printre disciplinele studiate se numără domenii precum psihologie, business, drept, comunicare, muzică, aeronautică şi studii religioase.

Jerry Falwell Jr., actualul preşedinte al universităţii, a declarat că pe viitor, Liberty va redefini noţiunea de universitate de prestigiu. Ţelul urmărit este acela de a îndeplini viziunea tatălui său, cel care a înfiinţat această şcoală: o unitate de învăţământ pentru creştini la fel de importantă ca Universitatea Notre Dame pentru catolici sau Brigham Young pentru mormoni, mai notează Washington Post.

Cu toate acestea, calitatea învăţământului este pusă la îndoială. U.S. News a clasat Liberty pe locul 65 în topul universităţilor din zona de sud. Mai mult, unitatea nu apare menţionată în ghidul celor mai remarcabile universităţi, întocmit de analistul Edward B. Fiske, menţionează aceeaşi sursă.