Ernestine Shepherd, cea mai în vârstă culturistă din lume

340

Joi, 30 mai, a fost National Senior Health and Fitness Day şi cu această ocazie a fost intervievată cea mai în vârstă femeie culturistă din lume, Ernestine Shepherd.

La vârsta de 77 de ani, Ernestine este în plină formă; aleargă în fiecare zi mai bine de 15 km şi în plus lucrează ca antrenor personal. La vârsta de 56 de ani a început să fie interesată de culturism, iar în 2010 a intrat în Cartea Recordurilor (Guiness World Records) cu titlul de "Cea mai vârstnică femeie culturistă din lume", notează healthland.time.com.

Cu ocazia interviului a fost întrebată cum decurge o zi din viaţa ei. Începe prin a se trezi la ora 2:30 a.m., după care ia o mică gustare; petrece un timp meditând şi citind Biblia, apoi, la ora 3:45 a.m. pleacă să alerge cei 16 km zilnici. La ora 8 a.m. îşi începe lucrul ca antrenor personal; la ora 10:30 p.m. se culcă.

A fost de asemenea întrebată care este motivaţia ei pentru a face aşa ceva. Pe vremea când trăia sora ei, au vrut să devină amândouă culturiste, însă aceasta a decedat. După moartea ei, Ernestine a vrut să realizeze acest vis pe care îl aveau şi totodată să-i inspire şi să-i motiveze şi pe alţii să trăiască sănătos şi să fie fericiţi. Imediat după moartea surorii ei a început să aibă probleme de sănătate, dar cu ajutorul lui Dumnezeu şi al familiei s-a vindecat. Acela a fost momentul în care s-a hotărât să alerge, lucru care i-a adus beneficii; nu a mai avut probleme de sănătate şi nici nu s-a mai simţit nefericită, spune ea.

Ernestine a început să facă sport la vârsta de 56 de ani, împreună cu sora ei. Aceasta avea condiţie fizică, dar Ernestine depăşea greutatea normală, avea celulită şi nu făcuse deloc sport până atunci, având o viaţă cât se poate de sedentară. De aceea, în present, ea recomandă celor care au mai mult de 50 de ani să înceapă să facă sport, oricare ar fi acesta. Nu contează ce vor face, important este să fie hotărâţi şi să aibă ambiţie, să fie disciplinaţi şi să nu se lase descurajaţi de cei care le spun că sunt prea în vârstă pentru a începe să facă sport.

Credinţa joacă de asemenea un rol important în viaţa ei. După moartea surorii ei, nu vroia să mai meargă la biserică deoarece era supărată pe Dumnezeu. Dar într-o noapte a visat-o pe sora ei care îi spunea că este supărată pe ea pentru că nu face ceea ce a rugat-o. Aşa că s-a hotărât să meargă din nou la biserică, unde piesele muzicale pe care le-a auzit şi predicile pe care le-a ascultat au inspirat-o şi au motivat-o. A început să frecventeze din nou biserica şi totodată a continuat ceea ce începuse cu sora ei – drumul către împlinirea unui vis.