A scăzut numărul căsătoriilor în Biserica Catolică

142

Un studiu recent realizat în rândul credincioşilor catolici a relevat o scădere de 50% în rândul căsătoriilor între catolici, în 2010, comparativ cu 1972.

 

Comparativ cu procentul de 6,8 căsătorii la 1.000 de americani, căsătoriile catolicilor numără doar 2,6 la 1.000 de catolici. În schimb, numărul catolicilor a crescut cu 17 milioane în aceeaşi perioadă de timp, informează site-ul courierpostonline.com.

 

Explicaţiile pentru acest fenomen sunt mai multe. Pe de o parte, catolicii decid să nu se mai căsătorească în biserică, într-un cadru formal, ci în faţa unui ofiţer de pace în locaţii exotice. Aceasta face ca numărul căsătoriilor înregistrate de biserici să fie mai scăzut, deoarece clerul nu le recunoaşte şi pe acestea.

 

Pe de altă parte, numărul total al credincioşilor catolici care frecventează biserica şi aleg să se căsătorească religios este în scădere. Cei care mai aleg să se căsătorească religios sunt cei născuţi după 1981, care merg la biserică cel puţin o dată pe lună şi care au o părere tradiţională asupra căsătoriei.