Coaliţie evanghelică mondială pentru promovarea planificării familiale

33

O coaliţie de lideri evanghelici au lansat un apel către creștini, de a sprijini accesul la planificarea familială, în întreaga lume, accentuând faptul că aceasta nu intră în conflict cu opoziţia evanghelicilor faţă de avort.

Noul Parteneriat Evanghelic pentru Binele Comun a fost semnat pentru a întări poziţia potrivit căreia planificarea familială nu contravine doctrinei evanghelicilor și pentru a stabili un „teren comun" al sprijinului pentru o politică pro-contracepţie.

„Afirmăm că folosirea contraceptivelor este un mijloc responsabil și acceptabil moral pentru a avea un control mai mare asupra numărului și momentului nașterilor și de a îmbunătăţi și a ajuta la dezvoltarea femeilor și a copiilor," a declarat Rev. Jennifer Crumpton, unul dintre consilierii din grupul evanghelic, citată de Religion News.

Documentul NEP nu include avortul în definirea „planificării familiale". Actul a evidenţiat, în schimb, că accesul la contracepţie previne sarcinile neintenţionate și reduce numărul avorturilor. Evanghelicii au subliniat și nevoia de a evita „confuzia dintre planificarea familială și avort", care a condus la conflicte de idei între diverse grupuri religioase.