Asociere inedită: internetul determină mai multe căsătorii

93

Răspândirea internetului şi accesul la mijloacele de comunicare în masă sunt asociate cu un număr crescut al căsătoriilor. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu surprinzător, care analizează raportul dintre cei doi factori.

După ce am aflat că Facebook ne facem să fim singuratici şi egoişti, iar jocurile ne fac agresivi şi antisociali, concluzia aceasta poate părea şocantă. Însă studiul realizat de Adrianna Bellou, de la Universitatea Montreal, explică beneficiile accesului la internet. Piaţa matrimonială nu a devenit brusc mai bună, ci mijloacele de a găsi un partener de viaţă au devenit mai eficiente, iar criteriile mai rafinate.

Însă posibila explicaţie a creşterii numărului de căsătorii în Statele Unite aduce cu sine şi un dezavantaj major. Accesul facil îi determină pe oameni să se gândească mai puţin la decizia pe care o iau. În consecinţă, dacă o căsătorie se încheie în aceşti termeni, curând s-ar putea să auzim de cercetări care dezvăluie şi că rata divorţurilor a crescut, arată Bellou, în The Atlantic.