Fotografierea mâncării ar putea lupta împotriva foametei mondiale

121

Fotografierea gustărilor sau a farfuriilor cu mâncare, ar putea contribui în lupta contra foametei, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone, notează Mashable.

Give Your Calories este o aplicaţie gratuită pentru iPhone care măsoară nivelul de calorii a porţiei de mâncare şi apoi o transformă în dolari pe care îi donezi unei cauze nobile, prin contul tău de PayPal.

Tot ce trebuie să faci este să îţi fotografiezi gustarea sau să scanezi codul de bare al produsului. Dacă porţia are mai puţin de 200 de calorii, atunci donaţia va fi de un dolar. Pentru alimente de 200, până la 300 de calorii, vei putea dona doi dolari, iar mâncărurile între 300 şi 400 de calorii aduc donaţii de cinci dolari. Tot ce depăşeşte aceste valori calorice sunt recompensate cu un plus de un dolar la fiecare 100 de calorii. Banii pot fi apoi donaţi organizaţiei Acting Against Hunger.

Karen Corrigan, CEO al agenţiei de comunicare belgiene care a dezvoltat aplicaţia, Happiness Brussels, susţine că în spatele acestui concept se află şi instaurarea unui echilibru alimentar, atât pentru cei care consumă în mod excesiv alimente hipercalorice, cât şi pentru cei care nu consumă aproape deloc.