Mai este căsătoria un produs de lux?

245

Căsătoria este privită diferit în funcţie de poziţia socială, de rasă, de educaţie și de puterea financiară a fiecărui individ. Află care sunt tendinţele în ceea ce privește căsătoria în SUA, potrivit sondajului realizat de Bureau of Labor Statistics.

Pentru cei cu studii superioare, căsătoria este un legământ care se face târziu în viaţă și care în general se păstrează, iar pentru cei fără studii superioare este un legământ care se face la vârste mai timpurii, dar care în general tinde să dispară. Atât femeile, cât și bărbaţii cu studii universitare se căsătoresc la vârste de peste 26,5 ani, dar printre ei divorţurile sunt mai rare decât în cazul celor fără studii, notează theatlantic.com.

Pe lângă diferenţele observate la corelarea cu studiile, există și diferenţe care ţin de rasă. Afro-americanii se căsătoresc mai târziu decât albii și hispanicii. Așa se face că aceștia au o probabilitate de 3 ori mai mare de a nu fi căsătoriţi la vârsta de 46 de ani, iar dacă divorţează, este foarte puţin probabil să se recăsătorească.

În ceea ce privește divorţul, se pare că acesta este pentru cei mai săraci, deoarece o persoană, cu cât este mai bogată, cu atât este mai puţin dispusă să divorţeze. Căsătoria pare a fi un produs de lux, în timp ce divorţul pare exact opusul: un produs pentru persoanele fără studii și mai sărace.

Din punct de vedere al vârstei, în general, cei care se căsătoresc la vârste timpurii sunt mai predispuși la divorţ, indiferent de studiile pe care le au. Dintre căsătoriile întemeiate între vârstele de 15 și 22 de ani, aproximativ 60% ajung la divorţ. Potrivit cercetătorilor, cei care se căsătoresc la vârste mai înaintate au mult mai multe șanse de a rămâne împreună decât cuplurile mai tinere.