Sondaj: Americanii consideră căsătoria tot mai puţin importantă

150

În ciuda faptului că majoritatea americanilor sunt căsătoriţi sau îşi doresc să se căsătorească, numărul celor care mai consideră căsătoria importantă a scăzut în ultimii 7 ani, la fel ca şi numărul căsătoriilor încheiate, potrivit unui nou sondaj efectuat de Gallup.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 20-24 iunie 2013, 54% dintre americani sunt căsătoriţi, 21% nu au fost căsătoriţi niciodată, dar ar dori să se căsătorească, 5% nu au fost căsătoriţi şi nici nu vor să o facă, iar 20% au mai fost căsătoriţi sau nu au consemnat starea lor civilă. Mai puţin de două treimi dintre americani consideră că, pentru un cuplu care vrea să-şi petreacă restul vieţii împreună sau să aibă un copil, nu este importantă căsătoria, notează christianpost.com.

În schimb, în urmă cu 7 ani, într-un sondaj asemănător, s-a constatat că 73% dintre americanii care locuiau împreună considerau că este important să se căsătorească, iar 76% dintre cei care îşi doreau un copil considerau că este necesar să îşi oficializeze relaţia.

În prezent, numărul celor care mai pun preţ pe căsătorie în asemenea circumstanţe a scăzut aproape la jumătate. Totodată, şi numărul căsătoriilor a scăzut de la 9,9 căsătorii la 1.000 de americani în anul 1987, la 6,8 căsătorii la 1.000 de americani în anul 2011.