Dublare a divorţurilor în rândul „căsniciilor cu vechime”

75

În Anglia, numărul divorţurilor în rândul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani s-a dublat în ultimii 20 de ani, arată un nou raport al Biroului Naţional de Statistică.

Astfel, datele cele mai recente arată că în 2011 au avut loc peste 15.300 de divorţuri, comparativ cu 8.700 în anul 1991. Trendul la partenerii cu vâsta peste 60 de ani se încadrează în cel naţional, de creştere a ratei divorţurilor.

Motivele invocate sunt lipsa unei relaţii satisfăcătoare cu partenerul, după plecarea copiilor de acasă, dorinţa de a călători (cel mai adesea neîmpărtăşită şi de partener), dar şi dorinţa de a începe o nouă viaţă cu un partener mai tânăr, arată organizaţia creştină Christian Concern.

„Cercetarea ne arată că divorţul nu face decât să conducă la însingurare, îmbolnăvire şi neglijare a propriei persoane. Acesta este un rău social care nu ar trebui prezentat ca o aventură interesantă. Partenerii au o datorie unul faţă de altul, nu doar faţă de copii", a declarat episcopul Michael Nazir-Ali, într-o scrisoare publică în cotidianul The Telegraph.