Raport: Cuplurile căsătorite reprezintă o minoritate în Canada

57

Familia trece prin schimbări dramatice de structură, arată un raport periodic de evaluare naţională publicat la începutul săptămânii, în Canada, de Vanier Institute of the Family.

   

    "Familiile de azi sunt mai mici. Adulţii se căsătoresc mai târziu, dacă se mai căsătoresc. Uniunile consensuale nu mai sunt doar o etapă de probă, preliminară căsătoriei ci, pentru mulţi, un înlocuitor al acesteia," a sintetizat Clarence Lochhead, director executiv la Vanier Institute of the Family.

    Raportul arată că, în prezent, numărul canadienilor necăsătoriţi l-a depăşit pe cel al canadienilor căsătoriţi, care însumează 47,9% din populaţia ţării. Oraşul cu cel mai scăzut procent al canadienilor căsătoriţi este Quebec, unde doar 37,5% dintre locuitori şi-au format o familie.

    Tot mai puţini canadieni aleg să aibă urmaşi, transmite Christian Telegraph. Familiile care au copii reprezintă doar 39% din totalul familiilor, în scădere cu 16 procente faţă de statistica pentru anul 1981.

    Autorii raportului estimează că, din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a refuzului de a avea copii, numărul canadienilor va scădea dramaic în 2030, cu excepţia cazului în care naţiunea va permite mai multor imigranţi să se stabilească în ţară.