PM britanic, acuzat că ar fi singurul care se mai opune căsătoriilor gay

12

Prim ministrul britanic David Cameron a fost acuzat că doreşte să împiedice demersurile pentru legalizarea căsătoriilor între parteneri de acelaşi sex, în ciuda unui larg consens privind acest subiect.

   

    În opinia lui Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului, Cameron şi Partidul COnservator pe care îl conduce au rămămas principalii oponenţi ai recunoaşterii legale a căsătoriilor homosexuale, în timp ce liderii celorlalte partide majore (Laburist, Democrat şi Partidul Verzilor) şi-au arătat deja sprijinul pentru aprobarea acestui demers.

    "Refuzul lui Cameron de a spijini căsătoriile între parteneri de acelaşi sex apare ca o poziţie tot mai izolată şi asincronă," a afirmat Tatchell, cu prilejul conferinţei anuale a partidului Tory, ţinute săptămâna aceasta în Birmingham. El a adăugat că liderul Partidului Conservator "ignoră numărul tot mai mare de apeluri pentru egalitatea drepturilor la căsătorie, pe care membrii cu vechime în propriul lui partid, partenerii din coaliţia liberal-democrată, opoziţia laburistă şi opinia publică o susţin."

    În ultimele două săptămâni, voci din lumea religioasă au intervenit în favoarea aprobării legale a căsătoriilor homosexuale. Potrivit portalului Ekklesia, reprezentanţi ai Bisericii Comunitare Metropolitane, ai quakerilor (Societatea Religioasă a Prietenilor), reprezentanţi ai ramurei liberale a iudaismului, şi Adunarea Generală a Bisericilor Unitariene şi Libere s-au declarat pentru legalizarea căsătoriilor gay.