Casa ADRA a aniversat un an de activitate pentru protecţia femeilor

74

Pentru victimele violenţei domestice care au găsit adăpost în Casa ADRA, ziua de ieri a fost încărcată de emoţia unui nou început. Casa ADRA (Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie) a aniversat împlinirea unui an de activitate pentru sprijinirea femeilor care sunt victime ale violenţei domestice.

Festivitatea s-a desfăşurat la sediul Casei ADRA, duminică, 25 aprilie a.c., în prezenţa beneficiarelor acestui proiect desfăşurat de ADRA România (Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor), şi a altor invitaţi.

În deschiderea evenimentului, adresându-se victimelor violenţei domestice ajutate în cadrul proiectului, directorul executiv al ADRA România, Sorin Goleanu (foto), a subliniat că „deşi Casa ADRA este un loc în care ajungi de obicei în condiţii nefericite, datorită problemelor din familie, sărbătorirea unui an de activitate în prezenţa persoanelor internate, dar şi a celor care au fost deja ajutate prin acest proiect, este o ocazie de bucurie şi o încurajare de a merge mai departe.”Scăpate din teroarea unui cămin pe care cu greu îl pot numi „acasă”, femeile, unele însoţite și de copiii lor, au învăţat în Casa ADRA să privească viaţa cu ochi de supravieţuitor și s-au deprins treptat să nu se mai teamă – aceste rezultate au făcut ca, în ochii organizatorilor, aniversarea unui an de activitate a Casei ADRA să fie un prilej de sărbătoare. 

Cei prezenţi la festivitate au fost invitaţi să deguste preparatele vegetariene pregătite de persoanele internate în Centrul de Primire. Simona Condrachi, director de programe ADRA, ne-a povestit că, în a patra săptămână a fiecărei luni, persoanele internate participă la întâlniri de instruire în domeniul bucătăriei vegetariene. De asemenea, pacientele Casei ADRA sunt informate în privinţa unui stil de viaţă sănătos, fiind organizate seminarii pe teme precum nutriţia, temperanţa în comportament sau terapia prin masaj.

Momentele de răsfăţ culinar au fost urmate de clipe emoţionante în care pacientele au primit diplome de apreciere din partea psihologului Casei ADRA, Alina Mohorea (foto). Fiecare dintre persoanele prezente şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care le-au oferit sprijin în momentele dificile.

În acest prim an de activitate, Casa ADRA a ajutat peste 80 de persoane, mame şi copii, să treacă prin perioadele de criză şi, după cum ne-a declarat Simona Condrachi, au fost şi cazuri fericite când familiile s-au refăcut.

În viitorul apropiat Casa ADRA îşi propune să deschidă o ludotecă, cu jocuri şi jucării pentru copiii internaţi în Centru împreună cu mamele lor.