Cutremur în România lui 2010 și epoca de aur de după 2012

32

„Vă spun clar că în 2010 va fi un cutremur şi în România. Va fi mult mai mare decât cel din 1977, deşi nu vor fi mai mulţi morţi şi răniţi ca atunci, de asta vă asigur." Predicţia vine din partea celei mai cunoscute prezicătoare de origine română de peste ocean, Carmen Harra.

În România a fost cunoscută sub numele de Carmen Mureșan, fondatoare și componentă a cunoscutei formaţii de muzică ușoară a anilor 80, Trio Expres. Înainte de 1989 a emigrat în America unde, în scurt timp, a reușit să ajungă un cunoscut medium. Deţinătoare a unui doctorat în pshiologie clinică, și-a deschis un cabinet de consiliere psihologică și parapshihologică pe 5th Avenue în New York. În clientela sa se numără mari personalităţi de la Hollywood (ex. Jenifer Lopez, Brad Pitt) sau politice (Hillary Clinton).

Cea mai cunoscută predicţie a fost cu privire la alegerea președintelui din Ecuador, când l-a identificat după profilul fizic, tipul de familie și iniţiala numelui. Desigur, aceeași reţetă nu a mai avut succes în România, când tânărul cu iniţială „M" care trebuia să îi ia locul lui Băsescu a fost președinte doar în sondajele exit-poll de până a doua zi.

În România este recunoscută mai degrabă prin apariţiile la televizor, în show-uri de mare audienţă (precum Happy Hour la ProTV), în interviurile din cotidiane în care predicţiile cu privire la mersul planetei sunt amestecate cu bârfe, secrete sau predicţii privind viaţa vedetelor lumii mondene din ţară sau de la Hollywood.

Pe site-urile românești care au publicat interviurile acordate de prezicătoare, multe persoane își spun problemele, lasă numerele de telefon, caută rezolvări la crizele prin care trec. În același timp, destui cititori fac bășcălie de „prezicăturile" vizionarei, în care manelismul și credulitatea fac casă bună împreună. Carmen Harra are o adevărată afacere din consultaţii telefonice (10 dolari minutul), producţii proprii de cărţi, discuri audio, bijuterii, este invitată la televiziune și radio, susţine seminare.

Prezicătoarea consideră că „în toamnă va fi un cutremur mai mare decât în 1977, dar cu mai puţine victime". Nu ar fi prima oară când auzim așa ceva. Mulţi cred acest lucru pentru că, la finalul lui 2009 Carmen Harra anunţa că 2010 va fi anul cutremurelor. După Haiti și Chile, care au dat startul anului, celelalte cutremure doar au confirmat predicţia. Iar pentru anul 2012 și perioada 2012-2033, prezicătoarea vorbește despre o „epocă de aur", în care boli precum cancerul sau afecţiuni ale sistemului imunitar vor fi eradicate.

Carmen Harra nu privește cu ochi buni etichete neaoș românești precum clarvăzătoare, ghicitoare sau vrăjitoare. Spune despre sine că este „vizionară". „Menirea mea este aceea de a arăta lumii că multe lucruri se pot anticipa, iar dacă poţi anticipa, poţi schimba multe lucruri. Rolul predicţiei este acela de a preveni."

Carmen Harra crede în Dumnezeu, vorbește despre Iisus (în cărţi precum Semne, simboluri și secrete, decodificarea Codului lui daVinci) însă în termeni diferiţi de cei biblici. În pagina de mulţumiri a cărţii sale „Decodificarea destinului", prezicătoarea recunoaște ajutorul „lumii invizibile" și „puterii energiei divine", fiind convinsă că „lumea va vedea lumina absolutului Divin atingând Nirvana".

Nepoată după mamă a lui Octavian Goga, Carmen Harra este spiritistă convinsă, afirmând că a discutat și a fost consiliată în mod repetat în decursul vieţii ei de spiritul lui Goga.