O nouă campanie ADRA militează împotriva tăcerii

34

O nouă campanie ADRA România readuce în atenţie un subiect pe cât de dureros, pe atât de actual: violenţa în familie.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor desfășoară pe parcursul celor 16 Zile Internaţionale de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii o campanie de conștientizare privind acest flagel. Iniţiativa a raliat autorităţi publice, fundaţii și companii, care au dorit să contribuie la creșterea numărului de victime care raportează infracţiunile violente.

„Vrem să oferim posibilitatea victimelor care aud zi de zi ‘Ciocu' mic' să refuze să facă acest lucru. Și nu venim doar cu o campanie care sună bine și atrage atenţia. Venim cu soluţii concrete: locuinţe protejate pentru o perioadă de până la șase luni, hrană, consiliere juridică și psihologică de specialitate printr-o cooperare strânsă între specialiștii autorităţilor locale dar și cu alte organizaţii neguvernamentale" a precizat Sorin Goleanu, director executiv ADRA România, într-un comunicat de presă.

În următoarea perioadă, peste 50.000 de fluturași și afișe cu acest îndemn vor fi distribuiţi în București alături de două date de contact pentru victimele violenţei: adresa de email ajutor@adra.ro și numarul de telefon 0800821218 apelabil gratuit din toate reţelele de telefonie.

„Cea mai mare greșeală a unei femei este să tacă și să sufere în tăcere așteptând ca agresorul să se schimbe sau învinovăţindu-se pentru acest tratament faţă de ea, crezând că îl merită" este avertismentul psihologului Alina Bordaș-Mohorea de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA.