SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi își ignoră boala

33

Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, citat de AFP.

Acești tineri reprezintă nu mai puţin de 26% din totalul celor infectaţi în fiecare an în SUA, și 7% din cei 1,1 milioane de americani infectaţi cu HIV până la ora actuală, susţin cercetători ai CDC – Centrul Federal pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Cei mai afectaţi sunt homosexualii, bisexualii și bărbaţii de culoare. Aproape trei sferturi dintre cele 12.200 de noi infecţii în rândul tinerilor americani de 13-24 de ani sunt atribuite relaţiilor homosexuale. Aproximativ 57% din totalul celor infectaţi sunt tineri de culoare. Segmentul de bolnavi hispanici și albi cumulează un procent de 20%.

Un studiu american, publicat la 9 noiembrie de Institutul Naţional de Sănătate, arată că 20% dintre tinerii născuţi cu HIV în SUA ignoră acest lucru în momentul primului lor contact sexual și nu le dezvăluie nimic  partenerilor lor. Studiul a fost publicat în revista Clinical Infectious Diseases.