Primăria capitalei finanţează ADRA România

150

ADRA România este beneficiara unui finanţări consistente acordate de Primăria Generală a Municipiului București, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Acordul de finanţare a fost aprobat în urma parteneriatului pe care Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA România) l-a încheiat cu Primăria Capitalei în vederea susţinerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA.

Finanţarea în valoare de 50.000 de euro, acordată pentru 12 luni, conform site-ului organizaţiei, contribuie la menţinerea suportului pe care ADRA îl acordă victimelor violenţei domestice. De fapt, ADRA nu este la primul acord de acest gen. În perioada 2012 – 2015, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA a mai beneficiat de același sprijin, pe o perioadă de 24 de luni. Au fost atunci acordate finanţări pentru susţinerea centrului și asistarea persoanelor găzduite. Acordul din acest an vine, de fapt, în continuarea colaborării fructuoase dintre cele două entităţi, fapt recunoscut chiar de administraţia capitalei. „Datorită bunei colaborări, aprobarea finanţării proiectului Casa ADRA a venit natural, dovedind încredere în partenerii noştri şi încurajând activităţi de asistare a victimelor violenţei domestice”, a declarat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Succesul de care se bucură acest proiect ADRA este probabil și rezultatul modului în care sunt susţinute și recuperate victimele violenţei domestice. „Casa ADRA este mai mult decât un centru, este un loc în care persoanele asistate, victime ale violenţei în familie fac un popas în drumul lor spre o viaţă liniștită, după ce unele dintre ele au îndurat ani de-a rândul sentimente de umilinţă, suferinţă și frică. Împreună cu Primăria București, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, putem să oferim un nou start în viaţă acestor persoane”, a declarat domnul Robert Georgescu, director executiv ADRA România.

ADRA conduce din anul 2009 Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie, fiind rezultatul unui proiect care urmărește reintegrarea socială a victimelor violenţei în familie prin oferire de adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistenţă medicală de urgenţă, hrană și îndrumare către un jurist.