Ben Carson: „Sprijin uniunile civile pentru cuplurile gay”

1956

Problema căsătoriilor homosexuale este de extremă importanţă în Statele Unite și va fi cu siguranţă un punct de bifat pentru orice candidat la președinţie. În prezent, majoritatea electoratului american este pro-gay, chiar și majoritatea celor religioși. Ba chiar mai mult, americanii ar vota mai degrabă un președinte homosexual decât unul religios. Acesta este peisajul în care se vor desfășura „ostilităţile” în 2016.

Prin urmare, fiecare candidat la președinţie trebuie să se pronunţe pe această problemă. Hillary Clinton a spus deja că va sprijini legalizarea acestor căsătorii, în timp ce favoritul Partidului Republican, Mike Huckabee, s-a declarat împotriva legalizării și că, în general, este imposibil să li se ceară creștinilor așa ceva. Ben Carson, un alt favorit al conservatorilor americani, și-a expus și el de mai multe ori punctul de vedere pe acest subiect.

Carson face o distincţie clară între ce reprezintă, în opinia lui, căsătoria și ce reprezintă alte tipuri de uniuni. Prin această diferenţă se poate exprima clar împotriva căsătoriilor homosexuale, dar în favoarea uniunilor civile de acest gen. „Uite ce este important: De ce vor persoanele homosexuale să se căsătorească? Pentru că vor diverse drepturi, de proprietate, de vizitare. De ce nu pot două persoane, indiferent de orientarea lor sexuală, să aibă dreptul legal să facă aceste lucruri?” explica el într-un interviu pentru CNN.

„Eu sprijin drepturile omului și protecţia pe care persoanele homosexuale o au prin constituţie, de mulţi ani. Eu sprijin uniunile civile pentru homosexuali de mult timp. Sprijin și dreptul statelor individuale de a decide să sancţioneze sau să legifereze căsătoriile homosexuale în jurisdicţia lor”, a mai spus el. Care este raţionamentul din spatele acestei opinii? „Toţi suntem născuţi femei și bărbaţi și suntem făcuţi după chipul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că merităm cu toţii respect și demnitate”, citează CNS News.

Legalizarea căsătoriilor implică însă un alt aspect, deoarece căsătoria este o „instituţie religioasă”. Carson explică modul în care căsătoria religioasă este un jurământ depus în faţa lui Dumnezeu și a celorlalţi credincioși. „Căsătoriile religioase trebuie să fie guvernate doar de biserică. Judecătorii și statul nu trebuie să fie lăsaţi să restricţioneze credinţele religioase”, spunea el. Însă, în prezent, exact asta se întâmplă în Statele Unite. Nouă judecători de la Curtea Supremă vor decide dacă să schimbe ceva ce a fost valabil pentru mii de ani și să facă din legalizarea căsătoriilor gay lex terrae în SUA.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.