Biserica Anglicană refuză să ofere binecuvântare cuplurilor de acelaşi sex

14

Biserica din Anglia refuză categoric binecuvântarea celor cu orientare homosexuală, considerând că aceasta aparţine căsătoriei între un bărbat şi o femeie.

Biserica Anglicană refuză categoric binecuvântarea celor cu orientare homosexuală, considerând că aceasta aparţine căsătoriei între un bărbat şi o femeie.

Anunţul acesta, apărut sub titlul Men and Women in Marriage într-un raport al Bisericii Anglicane, a venit la câteva săptămâni de la o declaraţie făcută de episcopul de Liverpool, Rt Rev James Jones, înainte de încheierea mandatului său. Acesta afirma că biserica ar trebui să-şi verifice poziţia faţă de cuplurile homosexuale, pentru că dragostea ar trebui binecuvântată oriunde s-ar afla.

În raportul publicat, biserica îşi întăreşte poziţia în ceea ce priveşte definirea căsătoriei ca fiind o relaţie de fidelidate, devoţiune între un bărbat şi o femeie, ce contribuie la o societate sănătoasă şi stabilă, în timp ce tot biserica crede că elaţiile între persoane de acelaşi sex sunt excluse din tiparul dat de Dumnezeu, notează The Guardian.

În ciuda acestei poziţii, noul arhiepiscop din Canterbury, Justin Welby, a declarat că este dispus să discute şi să dialogheze despre concepţia bisericii faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.