Comercianţii creștinii, persecutaţi pentru că refuză servicii homosexualilor

183

În SUA, „drepturile civile" ale homosexualilor devin pe zi ce trece tot mai importante decât dreptul la libertate religioasă invocat de creștini. Ca rezultat al exercitării credinţei lor, sunt numiţi „bigoţi" și riscă să-și piardă sursa de venit și/sau să plătească amenzi usturătoare pentru că-și exprimă viziunea biblică asupra căsătoriei.

Tot mai mulţi cofetari, fotografi și florari sunt daţi în judecată și otracizaţi din cauza credinţei lor. Pam Regentin, proprietarul cofetăriei Fleur Cakes din statul Oregon, a decis să nu onoreze comanda de tort pentru un cuplu lesbian, întrucât acest lucru ar fi fost în contradicţie cu convingerile ei religioase. Biroul Muncii din statul Oregon investighează în prezent cazul sub acuzaţia de discriminare împotriva cuplului de lesbiene, potrivit Christian Post.

Aaron și Melissa Klein, proprietarii cofetăriei Sweet Cakes by Melissa, tot din statul Oregon, au decis, de asemenea, să nu pregătească un tort pentru un cuplu de lesbiene, întrucât contravenea convingerilor lor religioase. În consecinţă, au avut loc proteste, iar în scurt timp ar putea rezulta un proces.

În Lakewod, Colorado, unui cuplu gay i s-a refuzat comanda pentru un tort la cofetăria Masterpiece Cakeshop, întrucât proprietarul Jack Phillips (foto jos) e creștin și nu susţine căsătoriile gay. El a primit ameninţări cu moartea și împotriva lui a fost făcută recent o plângere formală sub acuzaţia de încălcare legilor civile ale statului Colorado. „Sunt un urmaș al lui Iisus Christos. […] Cred că Biblia învaţă că [homosexualitatea] nu e un lucru bun", a afirmat Phillips, citat de Fox News.

În Des Moines, Iowa, un alt cofetar, Victoria Childress, care deţine cofetăria Victoria's Cake Cottage, de asemenea, a ales să nu pregătească un tort pentru nunta unui cuplu lesbian din cauza convingerilor sale cu privire la căsătorie. Childress se confruntă cu problema boicotării magazinului ei și cu un posibil proces. Primește e-mailuri pline de ură, iar o campanie publică o portretizează ca „bigotă".

În Richland, Washington, Baronelle Stuzman, care deţine o florărie, e implicată într-un proces, din cauză că a refuzat să realizeze aranjamentele florale pentru nunta unui client homosexual, din cauza „relaţiei ei cu Iisus Christos".

Și Elane și Jonathan Hugunin, de la Elane Photography, sunt prinși într-un proces legal de anvergură pentru că au refuzat să facă fotografii cu ocazia unei „ceremonii de logodnă" a unui cuplu de lesbiene, din cauza viziunii lor tradiţionaliste asupra căsătoriei.

Aceste exemple scot la iveală un fenomen în creștere în SUA, și anume o tendinţă de intoleranţă împotriva creștinilor care își exprimă convingerile religioase și încearcă să-și trăiască credinţa. Deși „exercitarea liberă a religiei" e protejată prin Constituţie, creștinii se confruntă cu lupte tot mai aprige în tribunale.

„Aceste exemple demonstrează că agenda homosexuală se extinde dincolo de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Activiștii homosexuali nu se vor liniști până când orice opoziţie la adresa comportamentelor și stilului lor de viaţă va fi adusă la tăcere. Iar Biserica Creștină, atât la nivel corporativ, cât și la nivel individual, reprezintă cea mai mare ameninţare în calea normalizării și celebrării stilului lor de viaţă homosexual", conchide Christian Post.