Cynthia Nixon: să fii gay e o alegere

81

Cynthia Nixon, actriţa din "Sex and the City", a mărturisit că în ceea ce o privește, a fi gay a fost o alegere personală, care îi aparţine în totalitate. Comentariul acesta a stânit o mulţime de reacţii negative din partea comunităţii gay.

Înainte de a intra într-o relaţie cu partenera actuală, Nixon a avut o relaţie de 15 ani cu iubitul din facultate, Danny Mozes, cu care a făcut și doi copii.

"Pentru mine este o alegere," a spus Nixon. "Înţeleg că pentru mulţi oameni nu e , dar pentru mine așa este, și nu poate nimeni să definească homosexualitatea mea în locul meu."

Activistul gay John Aravosis, a scris pe blogul său că Nixon a făcut un deserviciu mișcării gay, folosind cuvântul "alegere". El o acuză că defapt este bisexuală.

"Dacă îţi plac și femeile și bărbaţii, ești bisexual, nu ești gay, așa că nu mai spune oamenilor că tu ești gay și că homosexualii pot alege să își schimbe orientarea sexuală. Pentru că nu pot," a scris el pe blog. "De acum înainte fiecare militant religios o va cita pe această femeie pentru a nega drepturile civile pe care le avem", a mai completat el.

Surse: Christian Post, ABC News