Gestul prin care un bărbat paralizat a uimit lumea

328

Galezul Dan Black a renunţat la visul său de a se deplasa fără căruciorul cu rotile în care stă din 2009, după un accident de bicicletă, în favoarea unui băieţel de cinci ani care ar avea mai multe şanse de recuperare decât el.

Dan (25 de ani) a rămas paralizat de la piept în jos după ce a suferit un accident de bicicletă în anul 2009. În ultimii patru ani, el şi familia lui au strâns suma de 20.000 de lire sterline pentru efectuarea unui tratament revoluţionar cu celule stem care ar fi putut să îi redea capacitatea de a merge.

Însă Black a decis ca banii strânşi până acum să fie donaţi unui copil de cinci ani, Brecon Vaughan, tot din Ţara Galilor. Brecon nu a făcut niciodată vreun pas, deoarece s-a născut cu displegie spastică, cea mai frecventă formă de paralizie cerebrală. Deşi nu există încă un tratament pentru vindecarea acestei afecţiuni, se poate recurge la mai multe forme terapeutice pentru ameliorarea simptomelor şi asigurarea unei vieţi cât mai normale a copilului.

Operaţia care va fi primul pas pentru ca Brecon să poată merge costă aproximativ 60.000 de lire, dar Black speră că donaţia sa altruistă să îi impulsioneze şi pe alţi donatori.

„Ştiu că pentru mine situaţia nu se va îmbunătăţi curând, dar am vrut să ajut pe cineva a cărui viaţă poate deveni mai bună. Nu doresc nimănui să fie paralizat, dar dacă pot ajuta pe cineva o voi face”, a declarat Black pentru Metro News Reporter.

Foto: captură ecran YouTube