Cel mai mic bebeluș din Marea Britanie împlinește 10 ani

2223

Când Aaliyah Hart s-a născut în 2003 la un spital din Birmingham, doctorii i-au spus mamei că are o șansă de doar 1% să supravieţuiască. Aaliyah s-a născut cu trei luni mai devreme, era foarte mică și nu avea plămânii dezvoltaţi.

Sfidând prognosticul medicilor, Aaliyah a împlinit 10 ani în luna mai și s-a dovedit a fi cel mai mic bebeluș care să supravieţuiască în Marea Britanie. Aproape de aceeași înălţime ca și colegele ei,  Aaliyah se bucură de școală și este căpitanului echipei de fotbal feminin.

Mama ei, Lorraine, își aduce și acum aminte ce fericită a fost când a aflat că după 15 ani în care ea și soţul ei au încercat să aibă un copil, era în sfârșit însărcinată. După cinci luni de zile, doctorii le-au spus că bebelușul nu se dezvoltă normal și că ar fi mai bine să avorteze. Părinţii au fost devastaţi de veste, dar nici nu au luat în considerare posibilitatea de a avorta, deși cel mai probabil era ca bebelușul să moară la naștere.

„Doctorii s-au oferit să mă ajute să avortez până în ultimul moment al sarcinii. Dar am fost binecuvântată cu o fetiţă puternică, fetiţă care a supravieţuit. Sunt mândră că am fost destul de puternică să nu plec urechea la ce spun experţii. Aceasta este o mărturie pentru toţi ginecologii … gândiţi-vă și aduceţi-vă aminte de Aaliyah Hart", a declarat Lorraine Hart pentru ITN News.