Idealul de frumuseţe asiatic: modelul caucazian

162

Chirurgia plastică e la mare căutare în Asia. Una din 5 femei din Coreea de Sud, cu vârste între 19 și 49 de ani, și-a făcut cel puţin o intervenţie chirurgicală, conform unui sondaj realizat în 2009.

Majoritatea procedurilor care se fac în Asia sunt proceduri care reproduc modelul caucazian. Două dintre cele mai populare operaţii, rinoplastia și blefaroplastia sunt în mod special cerute pentru un aspect cât mai „vestic", scrie pentru CNN, chirurgul Anthony Youn.

După spusele lui Youn, generaţia în vârstă este cea care împinge, fără nicio reţinere, tinerii să apeleze la bisturiu, pentru a-și îmbunătăţi aspectul estetic. Doctorul Youn a întâlnit destui părinţi care și-au supus copiii la astfel de proceduri, pentru că îi considerau urâţi.

Statele Unite și Brazilia sunt primele ţări în topul numărului de operaţii cosmetice, iar China și Japonia sunt pe locurile trei și patru, conform Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor Plasticieni. Coreea de Sud, cu o populaţie de aproape 49 de milioane, este pe locul 7.