În fiecare zi câte un soldat american îşi ia viaţa

125

Recent Pentagonul a făcut public un raport care arată că pentru anul 2012, până la data de 3 iunie, sinuciderile în rândul soldaţilor americani activi au ajuns la 154, în timp ce decesele survenite în luptă au fost doar 139 în Afganistan şi unul în Irak.

Rata sinuciderilor, care a urcat la un deces pe zi, este cea mai mare de când au început operaţiunile militare în Afganistan, în 2001.

Deşi Pentagonul nu a oferit nicio explicaţie pentru acest comportament în cadrul forţelor militare americane, un expert în sănătatea mentală care lucrează în armată, oferind consultaţii psihologice tinerilor soldaţi, spune că cel mai întâlnit factor este ruperea relaţiilor cu cei de acasă.

Alţi factori care ar putea influenţa comportamentul suicidal sunt probleme legate de sănătatea mentală sau fizică, probleme de neînţelegere cu forţele de ordine, deşi de cele mai multe ori se demonstrează a fi o combinaţie între aceşti factori.

Pe de altă parte, un fost capelan care a servit în armată alături de soldaţi timp de 26 de ani, a declarat pentru Christian Post că un factor la fel de important ca ruperea legăturilor cu cei dragi, este şi faptul că tinerii care vin în armată sunt din ce în ce mai puţin religioşi, nu au convingeri religioase, nu au o fundaţie spirituală solidă.

„Este foarte mult o problemă spirituală şi Armata ştie asta. Au contactat capelani să vină să le ofere ajutor soldaţilor noştri. Ei nu pot promova o anumită religie, dar pot promova ceea ce se cheamă fitness spiritual, sau o stare de bine spirituală," a declarat părintele Peter Sousa.