Încep să apară toaletele publice unisex

452

Consiliul local al localităţilor Brighton şi Hove din Rottingdean, Marea Britanie, vrea să înlocuiască toaletele publice locale pentru bărbaţi şi femei, cu toalete unisex, pentru a facilita accesul transexualilor în comunitate.

Planurile de a schimba toaletele, ce ar urma să fie folosite atât de adulţi, cât şi de copii, au atras destul de multe critici. Planurile pentru construirea a patru astfel de toalete este co-finanţată de consiliul din Rottingdean şi ar trebui să fie puse în executare începând cu săptămâna aceasta.

Brighton are un număr de 40.000 de rezidenţi care fac parte din comunitate LGBT. Cu toate astea „majoritatea rezidenţilor, în special femeile ar prefera să folosească toalete separate, în special pentru că este mai sigur aşa," a declarat Lynda Hyde, care face parte din consiliu, dar are o abordare conservatoare. Dar consiliul, „în înţelepciunea lui", a hotărât împotriva preferinţelor rezidenţilor, scrie Daily Mail. Când vor fi gata, pe uşile de la intrare vor fi puse simboluri ce reprezintă un bărbat, o femeie şi un copil.