La 3 ani vinde tablouri de sute de euro, dar suferă de autism

96

Iris Grace Halmshaw are trei ani și iubește apa, copacii, vântul, îi place să meargă pe vârfuri și să ţină lucrurile în mâna stângă. Fetiţa încă nu poate vorbi din cauza autismului, dar se exprimă prin picturi care au fost vândute fiecare pentru sute de euro.

Iris a fost diagnosticată cu autism în anul 2011. Are probleme să interacţioneze cu oamenii din jur, se sperie de alţi copii, nu se joacă cu jucării și nu poate să menţină contactul vizual. În schimb, are o memorie vizuală extraordinară și se supără atunci când lucrurile sunt mutate din locurile lor obișnuite.

Pictura a intrat în viaţa sa ca parte a terapiei pe care o face cu un specialist. A devenit repede activitatea ei preferată, petrecând și câte două ore la un desen. „Înţelege culorile și felul în care interacţionează unele cu altele. De fiecare dată când mă vede că scot culorile este extrem de fericită", povestește mama ei.

Părinţii ei au rămas uimiţi de răspunsul pozitiv pe care l-au primit, după ce au postat imagini cu picturile lui Iris pe internet. La cererea publicului, părinţii au vândut copii print ale tablourilor, pentru a păstra originalele. Banii sunt investiţi în terapia lui Iris, scrie Huffington Post.