La mulţi ani, Facebook! Tu cât timp ai pierdut în reţea?

103

Săptămâna aceasta se împlinesc 10 ani de când Mark Zuckerberg și câţiva colegi au lansat site-ul TheFacebook.com, din camera lor de cămin.

Pe 4 februarie 2014, reţeaua cu 1, 1 miliarde de utilizatori aniversează 10 ani de când ne împlinește nevoia de a rămâne conectaţi unii cu alţii și de a socializa.

Cu această ocazie, revista americană Time a lansat o aplicaţie care permite cititorilor să evalueze cât timp „au irosit" în reţea, în zile, ore și minute. Programul le spune, de asemenea, câte postări au făcut în tot acest timp. Tot ce au de făcut este să introducă o medie a timpului pe care îl petrec zilnic în reţea și apoi să permită aplicaţiei să preia date de pe profilul personal al utilizatorului. 

Poţi face și tu testul AICI.

Potrivit unor studii recente, 33% dintre utilizatorii reţelei Facebook se simt nefericiţi atunci când o vizitează, deoarece îşi invidiază „prietenii" pentru ceea ce au sau ce fac. Cei care nu participă activ pe Facebook şi nu comunică sunt cei mai expuşi nefericirii, iar cei care petrec cel mai mult timp acolo sunt cei care au impresia că alţii au o viaţă mult mai fericită decât a lor. Motivul nefericirii este comparaţia nefavorabilă cu alţii, chiar dacă se ştie că, de cele mai multe ori, ceea ce apare pe Facebook este doar un „panou publicitar", doar o imagine frumos împodobită și de multe ori înșelătoare despre propria viaţă.