Mai fericită în relaţie, mai puţin îngrijorată de greutatea corporală

568

Femeile implicate într-o relaţie fericită își fac mai puţine griji privind greutatea corporală și au o imagine mai bună faţă de propriul corp, arată un studiu prezentat în cadrul conferinţei anuale organizată de Societatea Britanică de Psihologie.

Cercetătorii de la Universitatea Tallinn din Estonia au rugat 256 de femei să răspundă unor întrebări legate de greutatea lor, de dietele pe care le urmează, de modul în care își autopercep imaginea corpului, de gradul de discernământ asupra propriei persoane și de nivelul stimei de sine. Participantele aveau vârste cuprinse între 20 și 45 de ani. Majoritatea (71,5%) trăiau în concubinaj cu partenerul, iar 28,5% dintre ele erau căsătorite.

Rezultatele au arătat că femeile implicate într-o relaţie fericită aveau mult mai multe șanse de a fi mulţumite de greutatea lor corporală, în raport cu celelalte voluntare. Concluzia a rămas valabilă chiar și în cazul participantelor care depășeau greutatea considerată de ele ca fiind ideală. Mai mult, satisfacţia produsă de relaţia romantică a crescut nivelul stimei de sine și a redus gradul conștiinţei asupra propriei persoane.

„Aceste constatări sugerează că satisfacţia privind mărimea, forma și greutatea corpului nostru are o mai mare legătură cu gradul de fericire în acele aspecte importante ale vieţii noastre, precum relaţiile romantice, decât cu greutatea pe care o indică cântarul din baie”, punctează coordonatoarea studiului, Sabina Vatter, citată de Science Daily.