Medaliatul cu aur din afara podiumului de la Soci

10

Știrile pe care le primim zilele acestea de la Soci ne vorbesc despre performanţe, medalii, eforturi de o viaţă, antrenament și perseverenţă, dar pe lângă acestea se mai strecoară și câte o poveste de suflet.

După câteva momente de la calificarea sa pentru finala halfpipe, americanul Shaun White, dublu campion olimpic, a oferit o serie de interviuri reporterilor nerăbdători și a făcut un gest inedit, care i-a uimit pe cei prezenţi. A sărit gardul în zona mixtă pentru a ajunge la doi copii pentru care o îmbrăţișare din partea lui White era un vis devenit realitate, notează washingtonpost.com.

Ben Hughes, mama lui, Liz și o prietenă, Kaitlyn Lyles, prezenţi la Soci datorită Fundaţiei Make-A-Wish, au reușit să-și împlinească una dintre cele mai mari dorinţe: aceea de a asista la Jocurile Olimpice și de a-l vedea pe Shaun White. La vârsta de doar 6 ani, Ben Hughes a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, motiv pentru care, timp de doi ani și jumătate, a urmat un tratament de radiaterapie și chimioterapie. Cu puţin timp înainte de a termina tratamentul, spre sfârșitul anului 2012, a descoperit două lucruri care i-au dat speranţă și l-au inspirat: snowboarding-ul și Shaun White.

Kaitlyn Lyles a auzit despre White în anul 2010, la Jocurile din Vancouver, în timp ce se afla pe patul spitalului Sacred Heart Children's Hospital, din Pensacola, unde urma un tratament de chimioterapie pentru boala osteosarcoma, o formă mai rară a cancerului de sânge. La fel ca și pe Ben, White a inspirat-o pe Kaitlyn și simpatia faţă de el au ajutat-o să treacă mai bine prin tot ce a avut de suferit. Jocurile Olimpice de la Soci și întâlnirea cu Shaun White au devenit una dintre cele mai importante ţinte ale ei.

Atât Ben, cât și Kaitlyn sunt doi supravieţuitori care speră să trăiască și să ajungă să fie oameni speciali, așa cum a ajuns faimosul campion. Shaun White, la fel ca și cei doi, este și el un supravieţuitor, care a trecut în copilărie prin două operaţii pe cord deschis. În prezent, face parte din „Zipper Club", o asociaţie a copiilor cu operaţii pe inimă și donează pentru fondul copiilor St. Jude's 8% din venitul său anual de 15 milioane de dolari. Shaun White s-a clasat pe locul 4 în finala de halfpipe de la Soci. Și deși nu a prins podiumul, le-a oferit oferit un moment de aur celor doi copii și spectatorilor plăcut impresionaţi de gestul lui.

Sursă foto:  Bob Bob