Miliardarul „vagabond” crede că posesiunile sunt temporare

1392

Nicolas Berggruen este un miliardar franco-german care a achiziţionat recent un pachet de acţiuni la compania Burger King, în valoare de 881 de milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro).

Cu toate acestea, Nicolas nu este un miliardar obişnuit: el nu are casă, maşină personală, ceas şi toate posesiunile sale încap într-o pungă de hârtie. Stilul acesta de viaţă i-a atras porecla de miliardarul vagabond.

„Tot ceea ce am este trecător, întrucât noi trăim o perioadă scurtă de timp. Numai ceea ce facem şi producem va dăinui. Aceasta este valoarea adevărată”, a declarat miliardarul pentru cotidianul britanic Daily Mirror.

Berggruen a luat decizia de a urma acest stil de viaţă în anul 2000, când, afirmă el, a avut o revelaţie şi a promis să doneze cea mai mare parte din averea sa. În acelaşi an şi-a vândut toate proprietăţile, inclusiv o insulă pe care o deţinea lângă Miami.

Berggruen are o avere evaluată la 2,3 miliarde de dolari (1,7 miliarde de euro). El s-a născut în anul 1961 într-o familie privilegiată (tatăl său, Heinz, de origine evreu, a fost un bogat dealer de artă, apropiat al celebrului Pablo Picasso). De la tatăl său a moştenit pasiunea pentru artă, astfel încât astăzi Berggruen cumpără numeroase tablouri, pe care apoi le donează muzeelor din întreaga lume.

Foto: Wikipedia