Miza declarării dependenţei de sex o boală

44

Un studiu efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea Los Angeles, California (UCLA) a reuşit să demonstreze că dependenţa de sex este o boală, şi anume tulburare hipersexuală. Deşi studiul este restrâns, miza acestui studiu are implicaţii profunde.

Cercetătorii de la UCLA au intervievat peste 200 de persoane internate într-o clinică în care se tratează tulburările psihiatrice, între care 150 erau internaţi pentru dependenţă sexuală. Cercetătorii au comparat simptomele de la cele două grupuri (dependenţii de substanţe şi cei de sex) şi susţin că au descoperit asemănări, care i-au făcut să declare că dependenţa de sex este o boală.

Potrivit cercetătorilor, dependenţii de sex aleg să facă sex chiar atunci când riscă să îşi piardă locul de muncă sau o relaţie, informează The Daily Mail.

Însă miza este una cu implicaţii profunde. În cazul în care Asociaţia Americană de Psihiatrie va recunoaşte rezultatele studiului, este posibil nu doar ca eventualele cheltuieli cu „boala" să fie acoperite de asigurările de sănătate, dar violatorii să nu mai fie pedepsiţi în instanţă pentru abuzul sexual.