Premierul britanic jură să apere căsătoriile gay

56

Premierul Marii Britanii intenţionează să împingă mai departe planurile de legalizare a căsătoriilor homosexuale, în ciuda opoziţiei din partea conservatorilor.

Christian Concern notează că premierul este hotărât ca legea care va redefini căsătoria să treacă de Parlament. Un oficial din Downing Street a spus că premierul „priveşte problema ca pe una ce ţine strict de egalitate şi crede că ar trebui să mergem mai departe cu ea."

Vestea vine la scurt timp după un sondaj realizat printre membrii Partidului Conservator pe această temă. Aproximativ 75% cred că premierul ar trebui să renunţe la planurile de legalizare a căsătoriei homosexuale, iar 47% cred că această propunere a dus la pierderea a mai mulţi membrii ai partidului.

În schimb, membrii de top ai Partidului Conservator şi-au arătat susţinerea faţă de premier pe această problemă. Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson a declarat pentru The Independent că mariajul „există de dinainte de Epoca de Piatră, iar acum trebuie să treacă dincolo de Epoca de Piatră."