Nelson Mandela încă inspiră oamenii la aproape 95 de ani

38

Joia aceasta, Nelson Mandela va împlini venerabila vârstă de 95 de ani. Pentru a comemora această zi, campania „Mandela Day" invită oamenii obișnuiţi să petreacă 67 de minute în proiecte de caritate. Acesta este numărul de ani pe care Mandela l-a petrecut servindu-și patria prin politică, servicii publice și chiar închisoare.

Familia Clinton aderă la campanie prin mai multe testimoniale video. „El este dovada că și cele mai dificile probleme pot fi rezolvate, că dezacordurile pot fi depășite cu graţie și că iertarea câștigă în faţa fricii", a declarat Hillary Clinton într-un mesaj video pentru Ziua Nelson Mandela.

În prezent, Mandela se găsește într-o stare de sănătate foarte precară, fiind deja de câteva săptămâni bune internat în spital, fără să dea mari speranţe de revenire, deși presa a început să speculeze că doctorii ar permite să fie îngrijit acasă.

În ciuda acestor probleme, pe contul său de Twitter a apărut duminică un mesaj care spune: „Istoria ne va judeca din prisma diferenţei pe care am făcut-o în viaţa de zi cu zi a copiilor noștri", citează ABC News. Fundaţia sa este în mod special dedicată îmbunătăţirii vieţii copiilor din Africa de Sud.