Numele lui Dumnezeu invocat de salvatori, salvaţi şi martori

125

Doi dintre minerii chilieni blocaţi sub pământ şi-au reconsacrat viaţa lui Dumnezeu, în timpul celor două luni de captivitate. Soţia unuia dintre cei doi, aflând decizia soţului, i-a urmat exemplul.

   

    La data producerii accidentului, doar trei dintre mineri îşi manifestau încrederea că Dumnezeu le este alături şi că îi va scăpa. Unul dintre ei, José Henríquez, a organizat în fiecare seară momente de închinare, în care care se ruga, împreună cu ceilalţi doi, ca toţi să fie salvaţi cât mai curând. După mai multe zile de captivitate, încă doi li s-au alăturat în rugăciune, notează Christian Telegraph. Pe durata captivităţii subterane, minerii au primit pe lângă alimente şi apă, MP3 playere care conţineau Noul Testament şi „Istoria lui Iisus".

    Mai mult, minerii credincioşi au solicitat asistenţa spirituală a unui pastor, care le timitea zilnic mesaje scrise prin intermediul capsulei "paloma", care putea transporta obiecte mici între galeria subterană şi suprafaţă. Pastorul a consiliat şi familiile minerilor, pe care i-a încurajat să se încreadă în Dumnezeu. Soţia unuia dintre mineri a dorit chiar să facă o nouă mărturisire de credinţă, după ce a aflat că şi soţul ei s-a reconsacrat lui Dumnezeu.

    Imediat după ce a fost adus la suprafaţă, minerul Esteban Rojas (44 de ani) a îngenuncheat şi i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru că l-a ajutat.

    Un alt miner, Mario Antonio Sepulveda, a povestit experienţa sa în captivitate spunând că "a luptat cu Dumnezeu şi cu Diavolul. Am strâns mâna lui Dumnezeu. Era cea mai bună mână. Am ştiut întotdeauna că Dumnezeu ne va salva", a adăugat el.

    Toţi cei 33 de mineri au fost salvaţi, anunţa în cursul acestei dimineţi BBC.

    Membrii bisericilor din Chile s-au rugat pe durata operaţiunilor de aducere la suprafaţă a minerilor pentru ca lucrurile să se desfăşoare fără incidente. Operaţiunea de salvare, larg mediatizată, a trezit interesul chilienilor, mulţi văzând o intervenţie divină în reuşita misiunii de salvare. „Acesta este un moment propice pentru ca întreaga biserică să se unească în credinţă şi speranţă", a declarat episcopul Alejandro Goic Karmelic, liderul Conferinţei chiliene a episcopilor.

    Vieţile salvate ale celor 33 de mineri trebuie văzute ca un semn al nevoii tuturor oamenilor de a fi mântuiţi, a spus şi episcopul Contreras Villarroel, din Santiago, notează Christian Post.

    Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat, ieri, speranţa că operaţiunile de salvare se vor încheia cu bine. Preşedintele chilian Sebastian Pinera a notat pe pagina sa oficială pe Twitter „I-am privit ca pe propriii noştri copii. I-am găsit cu ajutorul lui Dumnezeu."