Meniul Happy Meal rezistă şi 6 luni fără să se descompună

53

    Ce au în comun Lenin, Tutankhamon şi Happy Meal? Se pare că o rezistenţă ieşită din comun la degradarea naturală. O artistă din New York a fotografiat zi de zi, timp de şase luni, un burger şi o porţie de cartofi prăjiţi de la McDonald's. Spre supriza multora, meniul arată astăzi aproape la fel ca în ziua în care a fost cumpărat.

    Sally Davis, o artistă din Manhattan povesteşte că ideea proiectului, despre în detaliu de publicaţia britanică Daily Mail, a pornit de la o discuţie în contradictoriu cu un prieten. Acesta susţinea că orice burger se strică în două-trei zile. Provocată de discuţie, artista în vârstă de 54 de ani a cumpărat un meniu Happy Meal şi l-a lăsat într-o farfurie pe bufet. În fiecare săptămână Davis a fotografiat burgerul şi cartofii prăjiţi şi a publicat imagini săptămânal, pe contul ei Flikr. Şase luni mai târziu, mâncarea nici măcar urme de mucegai. "Singura schimbare pe care am observat-o este că a devenit tare ca piatra," a declarat Davis. "La atingere se simte ca plasticul."

    Davis a declarat că rezultatele experimentului ei nu o sperie. "Nu mi se pare că e ceva de speriat, eu îl văd ca pe ceva aproape amuzant. Deşi, probabil că aş fi speriată dacă aş fi fost carnivoră," a precizat artista care urmează o dietă vegană. "De ce nu are nici măcar puţin mucegai?" se întreabă Davis.

    Pentru purtătorul de cuvânt de la McDonalds, Danya Proud, situaţia este creată este doar un exemplu de mit urban. "Aceasta nu este decât o pretenţie nefondată şi este complet falsă," a declarat Proud.

    Experimentul lui Davis nu este însă singular. Joann Barusso, o bunică din Denver (SUA), a lăsat un meniu Happy Meal un an, fără să constate urme semnificative de alterare. Un experiment care pare să infirme rezistenţa neobişnuită a mâncării de la McDonalds, a fost cel al unui tânăr chinez, care a observat că burgerul a început să mucegăiască încă din a opta zi a experimentului.

    Pe 18 octombrie, societatea românească Titan, specializată în morărit şi panificaţie va deschide o fabrică de chifle pentru restaurantele McDonalds din România şi Bulgaria, care va fi inaugurată, potrivit Daily Busines, pe 18 octombrie.