O nouă ipoteză: bebelușii au gânduri conștiente încă de la 5 luni

218

Conform oamenilor de știinţă de la Centrul Naţional de Cercetare din Paris, bebelușii încep să stocheze imagini și să aibă gânduri conștiente de la vârsta de cinci luni.

Atunci când un adult detectează un lucru, precum un obiect în mișcare, se înregistrează un semnal în activitatea neuronală, care îi permite creierului să stocheze imaginea pe termen scurt. Potrivit cercetării realizate pe un număr de 240 de bebeluși, oamenii de știinţă au descoperit ce se întâmplă cu activitatea neruronală la nou-născuţi.

Fiecărui bebeluș i s-a arătat o poză cu un portret pentru mai puţin de o secundă. Copiii care aveau peste un an au arătat aceeași activitate neuronală ca în cazul unui adult, dar semnalele s-au înregistrat chiar și în cazul unor bebeluși de doar 5 luni, dar într-un ritm mai lent, comparativ cu copiii mai mari.

Cercetătorii cred că această activitate neuronală sugerează că bebelușii își formează deja gânduri conștiente la vârsta de cinci luni. Următorul lor plan este să studieze cum aceste semne ale gândirii conștiente sunt legate de capacitatea de a învăţa și în special cum influenţează dezvoltarea lingvistică, scrie Daily Mail.