Un om fără adăpost din Boston, SUA, va primi donaţii de mai bine de 110.000 de dolari, după ce a făcut o faptă onorabilă şi demnă de admiraţie, aceea de a înapoia 42.000 de dolari pierduţi.

Glen James a găsit weekend-ul trecut un rucsac care conţinea 42.000 de dolari şi cecuri de călătorie. El a anunţat poliţia, care l-a căutat pe proprietarul acestor bunuri şi i le-a înapoiat. După ce fapta omului fără adăpost a fost mediatizată, un străin, uimit de onestitatea bărbatului nevoiaş, a început o campanie online pentru a strânge bani pentru acesta.

Ethan Whittington este numele bărbatului care urmează să se întâlnească cu Glen James pentru a-i înmâna banii, notează BBC.

Whittington locuieşte în Midlothian, Virginia şi crede că astfel de fapte sunt demne de recompensă, motiv pentru care a început campania de strângere de donaţii. Iniţiativa lui a avut foarte mare priză la public arătând o solidaritate exemplară a celor care cred că onestitatea încă mai are valoare în societatea contemporană. O persoană precum James, care are atâta nevoie de bani, ar fi putut să păstreze suma găsită. Însă potrivit declaraţiilor sale, oricât de disperat ar fi fost, nu ar fi păstrat nici măcar un peni, pentru că nu îi aparţinea. El a pierdut totul şi a ajuns să trăiască pe străzile oraşului Boston, dar nu şi-a pierdut onestitatea şi demnitatea.

Foto: captură YouTube