ONU: Interdicţiile catolice nu au efect asupra populaţiei

33

Interdicţia cu privire la folosirea mijloacelor contraceptive de către Biserica Romano-Catolică nu este cauza care explică explozia demografică, nici a celor 7 miliarde de locuitori pe care îi are planeta în octombrie 2011, pentru că majoritatea catolicilor ignoră această interdicţie, susţine un oficial al Diviziei Populaţiei din cadrul ONU.

„În ţările catolice precum Italia, Spania şi Malta, oamenii încă folosesc metode contraceptive, de aceea interdicţia Bisericii nu are impact", a declarat Safiye Cagar, director al Departamentului de Informaţii şi Relaţii Externe al Diviziei Populaţiei, într-un comunicat de presă.

98% dintre femeile catolice active sexual au declarat că au folosit metode contraceptive interzise de Biserică, potrivit unui raport al Institutului Guttmacher.

ONU se aşteaptă ca populaţia lumii să ajungă la 9,3 miliarde de locuitori în 2050, fapt îngrijorător având în vedere că resursele globale nu vor putea satisface la nesfârşit cererea mereu în creştere de resurse.

O creştere considerabilă va avea loc în Africa, unde populaţia creşte cu 2,3% pe an, spre deosebire de Asia, unde rata de creştere este de 1% pe an. În cazul în care această rată îşi păstrează consecvenţa, lucru care nu este 100% sigur, populaţia Africii ar putea ajunge la 3,6 miliarde de locuitori până în anul 2100, informează Reuters.

(Foto: Dreamstime)