Povești din avionul care s-a prăbușit în San Francisco

499

Pentru Eugene Anthony Rah, un om de afaceri din Coreea de Sud, dar cu cetăţenie americană, era al 173-lea zbor de la Seul la San Francisco, la bordul unui avion al companiei Asiana. Nu s-a gândit nici pentru o secundă că acest zbor ar putea fi altfel.

Și-a dat seama că ceva nu e în regulă când avionul se apropia de pista de aterizare. Având în vedere că principalul său mijloc de transport este avionul, avea experienţa necesară pentru a observa că altitudinea era prea mică pentru zona respectivă. Înainte să se dumirească, avionul lovise deja pista de aterizare și toată lumea începuse să ţipe.

„Am crezut că asta e. O să mor. Când avionul a lovit solul, am crezut că o să se învârtă sau o să explodeze. Încă ne mișcam cu viteză foarte mare și începuse să iasă fum. Încă sunt surpins că sunt în viaţă", povestește Rah pentru Wall Street Journal.

Căpitanul a anunţat evacuarea de urgenţă, iar însoţitorii de bord au început să scoată răniţii afară. Rah nu a coborât printre primii, doar evacuarea răniţilor a durat 45 de minute, în timp ce ceilalţi pasageri au așteptat la locurile lor. În acest timp, Rah a observat-o pe Jiyeon Kim, o însoţitoare de bord care evacua răniţii: „Era o eroină. Această fată micuţă căra oameni în spate, fugind peste tot, cu lacrimi curgându-i șiroaie pe faţă. Plângea, dar era calmă și ajuta oamenii. I-a făcut o poză după ce au coborât din avion.

„În acest moment sunt recunoscător că am supravieţuit. Eram 99,9% sigur că voi muri. Am sperat pentru un miracol de 0,1% și l-am primit. Ar putea să i se întâmple oricui. Trebuie să fac tot ce pot mai bine acum, pentru că mâine ar putea să fie prea târziu pentru asta," a declarat el.

Două persoane au murit și alte 182 au fost rănite.