Premieră medicală: A devenit mamă după cinci transplanturi

1433

Un miracol medical a avut loc la University of Miami Health System. O femeie de doar 26 de ani, care a suferit cinci transplanturi, a născut o fetiţă sănătoasă, de două kilograme. Cel mai recent raport al National Transplantation Pregnancy Registry confirmă că este primul caz când o pacientă ce a suferit cinci transplanturi a putut să ducă la capăt o sarcină.

Fatema Al Ansari este din Qatar, dar din 2007 s-a mutat împreună cu soţul ei în Statele Unite, unde a primit îngrijiri pentru boala sa. Conform Telegraph, avea doar 19 ani când doctorii au descoperit că avea un cheag de sânge într-o arteră ce duce spre intestine. În 2007, femeia a primit un lob de ficat, pancreasul, stomacul, intestinul subţire şi intestinul gros.

Din cauza bolii, care i-a afectat funcţiile vitale, Fatema a fost nevoită să renunţe la o sarcină, care i-ar fi pus şi ei şi copilului viaţa în pericol, pentru că era extrem de slăbită.

De atunci, cea mai mare dorinţă a ei a fost să aibă un copil. Aşadar, după transplant a apelat la diferite tratamente de fertilizare şi a reuşit să rămână însărcinată prin fertilizare in vitro.

Doctorii au monitorizat-o pe întreaga durată a sarcinii şi au supus-o unei operaţii cezariene. „Am căutat în literatura de specialitate la nivel global şi nu am găsit nicio femeie cu cinci transplanturi care să fi reuşit această performanţă. În Europa, au fost înregistrate câteva cazuri de femei care au născut după ce au suferit două transplanturi", a spus dr. Shalih Y. Yasin, medicul ei ginecolog.