Prima platformă video de educaţie sexuală din România promovează „toleranţa”

880

Deoarece în școlile din România nu există ore dedicate educaţiei sexuale, cineva s-a gândit să ia situaţia în mâini și să lanseze, cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România, prima platformă video de educaţie sexuală, sub numele SEXUL vs BARZA.

Pe www.sexulvsbarza.ro puteţi găsi lucrurile care vor ajunge într-un fel sau altul la urechile adolescenţilor români. Pentru că proiectul este susţinut de Programul Naţional Biblionet, el va ajunge în peste 2.000 de biblioteci publice din toată ţara. Din ce bani este finanţat? SEXUL vs. BARZA este un proiect câştigător în cadrul competiţiei ReStart Romania 2012. Iar iniţiatoarea lui, cea care îi va învăţa pe adolescenţi totul despre „corp, sex, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie, stereotipuri de gen, minorităţi sexuale şi drepturile tinerilor", este Adriana Radu.

Cine este Adriana Radu? O tânără de 23 de ani, descrisă de ziarul Gândul ca „feministă şi activistă pentru dreptul la sănătatea reproducerii", care aduce programului „optimism, feminism și glume în mai multe limbi străine ", după cum este scris pe site. Se pune însă întrebarea „care este pregătirea acestei persoane pentru a preda educaţie sexuală?". Celelate fete implicate în proiect, 3 la număr, au și ele experienţă în feminism și blogguri. Dintre ele, Ioana Nanu este singura profesoară la gimnaziu și liceu. Ce profesoară? De limba română, care a scris o teză „despre felul în care îi (de)formăm pe elevi în devenirea lor ca femei şi bărbaţi".

Ce predă Adriana Radu, alături de Asociaţia Front? Toleranţa faţă de „corp, sex și relaţii". Asta se traduce prin afirmaţii de genul: „Probabil v-aţi prins până acum că un băiat poate plăcea o fată sau un băiat și că o fată poate plăcea un băiat sau o fată. Dacă nu v-aţi prins, vă spun eu că așa stau lucrurile. Este perfect normal, aşa cum este normal ca oamenii să nu fie foarte hotărâţi când vine vorba de lucrurile astea."

Pentru mai multe detalii despre această iniţiativă intraţi aici.