Cum tratează reţeaua de socializare Facebook depresia

687

Vizualizarea propriilor fotografii postate pe pagina personală îi face pe oameni să se simtă mai bine, a relevat un studiu efectuat pe 114 utilizatori Facebook.

Potrivit studiului, accesarea cel puţin zilnică a contului de Facebook şi vizualizarea fotografiilor şi a mesajelor pozitive ale prietenilor creează o stare de confort psihic pentru 86% dintre participanţi; 90% dintre utilizatori accesează propria pagina pentru a-şi reciti constant mesajele personale, în timp ce trei sferturi dintre ei recurg la această metodă ca soluţie împotriva depresiei.

„Vizualizarea propriului profil de pe Facebook este benefică pentru starea de spirit. Astfel, cu cât cineva este mai înclinat spre depresie, cu atât mai bine îi face vizualizarea propriului profil", susţine doctorul Alice Good, de la University of Portsmouth din Marea Britanie, citat de Mediafax.

În urma cercetării efectuate, specialiştii de la University of Portsmouth merg şi mai departe, considerând că vizualizarea propriilor postări de pe pagina personală de Facebook poate fi transformată într-o formă eficientă de terapie în cazul persoanelor cu probleme psihice.