Fericirea unui băiat de a-și găsi scopul în viaţă la doar 5 ani

59

Joshua Williams a știut încă de la vârsta de 5 ani că destinul său este să îi ajute pe alţii. Acum, la 11 ani, Joshua este fondatorul și președintele organizaţiei Joshua's Heart Foundation, dedicată combaterii foametei și îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Povestea lui a început într-o zi obișnuită, când bunica lui i-a dat 20 de dolari să îi cheltuie după bunul plac. În drum spre biserică a dat peste un om al străzii și a știut că trebuie să îi dea lui banii. După aceea, a mai văzut la TV o reclamă la iniţiativa Feed The Chidren și a realizat că el trebuie să îi ajute pe cei care suferă de foame. I-a luat ceva să o convingă pe mama lui că este serios, dar până la urmă a înfiinţat organizaţia.

Astăzi, șase ani mai târziu, organizaţia oferă alimente persoanelor care trăiesc pe străzi, familiilor fără venituri și copiilor săraci care merg la școală. Alte programe includ vizitarea celor în vârstă, lecţii de gătit sănătos și îngrijirea unei grădini a comunităţii.

„De fiecare dată când fac ceva pentru comunitate am un sentiment bun în inimă. Așa știu că fac ceva bun și altruist, și nu ceva rău și egoist," a explicat băieţelul pentru Christian Science Monitor. Joshua, care se consideră un creștin devotat, care crede că în viaţă trebuie mereu să gândești pozitiv, are câţiva eroi: Oprah, Bill Gates, Maica Tereza, Gandhi și Martin Luther King Jr. „La sfârșitul vieţii nu vom fi judecaţi în funcţie de câte diplome am primit, câţi bani am strâns sau câte lucruri măreţe am făcut,” citează Joshua, din Maica Tereza. Vom fi judecaţi în funcţie de câte persoane am ajutat cu hrană, cu haine, cu un acoperiș deasupra capului.