O mamă și-a salvat fiul de la sinucidere printr-o campanie online

102

O mamă și-a salvat fiul de la sinucidere prin crearea unei pagini de Facebook în care solicita scrisori de încurajare de la prieteni. Pagina a strâns aproape 13.000 de like-uri, iar băiatul a primit mii de scrisori de încurajare de la persoane de pe întregul Glob, inclusiv din Antarctica, scrie New York Daily News.

Noah Brocklebank, elev în clasa a șaptea, era hărţuit de colegi și exclus din grupurile lor. Suferea de depresie și, în ciuda faptului că fusese la terapie timp de un an, a hotărât că singura soluţie la durerea lui era să se sinucidă în ziua când urma să împlinească 13 ani. „Am simţit că totul e lipsit de valoare", a declarat Noah pentru CBS News. „Viaţa mea era oribilă. Nu aveam pe nimeni", a adăugat el.

Pe 26 ianuarie, Noah Brocklebank din Columbia, SUA, a postat pe internet o fotografie cu mâna sa plină de tăieturile pe care și le făcuse singur în ultimele două luni. De asemenea, a postat și un mesaj în care anunţa că avea de gând să se sinucidă în ziua când urma să împlinească 13 ani: „Data programată a sinuciderii – 8 februarie 2013, ziua mea".

Noah era ţinta unei hărţuiri continue din partea colegilor săi de la școala Howard County, din Maryland. El a relatat pentru CBS News că era numit „grăsan", „urât", „enervant" și „fraier". Agresorii lui reușiseră chiar să-i convingă și pe alţi elevi să evite să se împrietenească cu Noah și au mers până acolo încât îl hărţuiau și pe reţelele sociale, colegii lui de clasă ajungând să refuze să se joace împreună cu el jocuri video online.

Karen și David Brocklebank erau îngroziţi de situaţia în care se afla fiul lor și nu știau ce să mai facă pentru a-l ajuta. Au încercat să stea de vorbă cu părinţii elevilor-agresori și cu oficialii școlii, dar aceste demersuri nu au părut să ajute prea mult.

Când Noah a ajuns la spital din cauza depresiei în care ajunsese, mama lui a pus la cale un plan de a-l ajuta pe fiul ei să vadă că viaţa merită trăită. Pe 28 ianuarie, a creat site-ul lettersfornoah.com și o pagină de Facebook cu același nume; de asemenea, a oferit și adresa unei cutii poștale, solicitând scrisori de încurajare de la prieteni. „Noah trebuie să știe că el contează și că o să fie bine", a scris Karen pe pagina de Facebook. „Vă rog, pe voi și pe copiii voștri, să-i trimiteţi lui Noah scrisori cu un mesaj de speranţă, încurajându-l să nu renunţe", a adăugat ea în mesaj.

Karen se aștepta să primească câteva scrisori de la apropiaţi ai lor, dar a fost uimită când a descoperit miile de străini din lumea întreagă care au fost gata să pună mâna pe pix și pe hârtie pentru a răspunde strigătului de ajutor al lui Noah.

Preferata lui Noah este cea primită de la un profesor de-ai lui din clasa a patra. „Mi-a povestit cum a fost și el agresat de colegii lui când era de vârsta mea și a vorbit despre cât de grozav sunt eu", a spus Noah, citând o parte din conţinutul scrisorii: „Îmi amintesc bine de tine – erai plin de umor, inteligent, creativ și o prezenţă plăcută. (…) Viaţa devine foarte bună! Dar trebuie să treci peste părţile grele pentru a ajunge la părţile bune".O altă scrisoare din California spunea: „Îmi amintesc cum am fost și eu hărţuit și cum e când un prieten bun începe brusc să te evite. Dar lucrurile se îmbunătăţesc. Oamenii se maturizează. (…) Familia ta te iubește și o mulţime de oameni care încă nu te-au cunoscut ţin deja la tine".

Campania lui Karen a fost un adevărat succes, iar Noah are acum o perspectivă mai optimistă asupra vieţii. „Mă concentram numai pe latura negativă a oamenilor, gândindu-mă în special la agresorii mei. Apoi am realizat că există în lume o mulţime de oameni care ţin la cei din jur, și care mi-ar putea deveni prieteni", a spus Noah.„Am petrecut ore întregi citindu-vă scrisorile și bucurându-ne de darurile voastre grozave și generoase. Noah e cu adevărat mișcat și se simte motivat de tot ceea ce i-aţi scris, iar eu vă sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru", a scris Karen pe pagina de Facebook.

Cutia poștală va rămâne deschisă pentru următoarele trei luni. Scrisorile pot fi trimise pe adresa P.O. Box 444, Simpsonville, MD 21150 sau prin lettersfornoah.com.