Regina Elisabeta a II-a a aprobat căsătoriile gay

88

Proiectul de lege privind legalizarea căsătoriilor gay în Anglia şi Ţara Galilor a devenit lege, după ce a fost aprobat de regina Elisabeta a II-a, aceste ţări devenind a şaisprezecea şi a şaptesprezecea ţară în care aceasta este legală.

Săptămâna aceasta proiectul de lege a trecut cu majoritate de voturi şi în Camera Lorzilor (15 iulie), şi în Camera Comunelor (16 iulie) şi a fost aprobat cu amendamente minore, astfel încât documentul a ajuns foarte repede şi fără probleme în faţa ultimului pas.

Pecetea reginei pe document a fost însă mai degrabă o formalitate, dar gestul dă undă verde oficierii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex chiar din vara lui 2014. Astfel, de anul următor, partenerii de acelaşi sex vor avea dreptul să se căsătorească şi civil şi religios în Anglia şi Ţara Galilor. În plus, cei care se află deja într-o uniune civilă vor putea opta şi pentru căsătoria religioasă.

Un proiect de lege separat, dar asemănător, a fost prezentat şi în faţa guvernului scoţian. Dezbaterile publice şi parlamentare vor debuta în Edinbugh, capitala Scoţiei, în octombrie sau noiembrie, informează Charisma News.