Revista pentru adolescente Seventeen interzice Photoshop-ul

210

În ultimul număr al revistei Seventeen, editorul șef promite să combată practicile de a modifica fotografiile și de a alege fotomodele a căror fizionomie să le distorsioneze tinerelor cilente perspectiva despre frumuseţe.

„Jurăm să … nu schimbăm niciodată corpul sau faţa unei fete", promite revista în ediţia de august, obţinută de CNN. Editorul șef, Ann Shoket, promite că revista pe care o conduce va „celebra orice fel de frumuseţe" și va prezenta numai „fete adevărate și fotomodele care sunt sănătoase", menţionând că asta a fost dintotdeauna regula revistei și că nu s-a abătut de la ea.

Promisiunea vine după ce 84.000 de persoane au semnat petiţia Change.org, iniţiată de o tânără de 14 ani, Julia Bluhm, care era convinsă că revista și alte publicaţii de același gen nu prezină mereu adevărul.

„Acele fete frumoase din reviste sunt false," este menţionat în petiţia care cere să se publice în fiecare lună un spread cu „o fotografie reală, care să nu fie modificată". Petiţia susţine că diseminarea unor asemnea imagini modificate în Photoshop printre tinerele naive, reprezintă un adevărat pericol, o cultură care promovează frumuseţea ireală și care contribuie la creșterea numărului de tinere care suferă de depresii, afecţiuni alimentare și altele.

Dar nu toate tinerele cred că modificarea digitală a pozelor este un lucru negativ. Alexis Jones, o tânără din Alpharetta, Georgia, a declarat pentru CNN că dacă revistele ar promova fete care sunt supraponderale sau care au acnee, atunci toate tinerele ar vedea asta ca frumos și ar înţelege că este bine să ai un stil de viaţă nesănătos. Alexis este de părere că pozele modificate servesc ca factor motivator pentru ca oamenii să aibă mai multă grijă de ei.