Românii din Italia, îndemnaţi să se întoarcă în ţară

15

„Români, întoarceţi-vă acasă. întoarceţi-vă la familiile voastre. În Italia nu este de lucru" erau îndemnurile de pe afişele împânzite în localitatea Acella (Padova), pentru a-i determina pe românii aflaţi acolo să se întoarcă în ţară.

 Zilele trecute au apărut pe zidurile din Arcella zeci de afişe în care românii stabiliţi în Italia erau îndemnaţi să se întoarcă în România, unde le este garantat un salariu lunar de 700 până la 1300 de euro, dacă se încadrează în proiectul finanţat de UE, „Dezvoltarea zonei rurale în România".

În aceleaşi afişe se furnizau şi două numere de telefon la care să se adreseze cei interesaţi, dar fără vreo referire la vreo instituţie. Acest lucru creează dubii referitor la credibilitatea anunţului, după spusele consilierei comunale, Nona Evghenie.

Nu este prima dată când Arcella este tapetată cu astfel de afişe. De când a izbucnit criza economică, apar din când în când, sub pretextul că în România este de lucru, dar lipseşte forţa de muncă. Nona Evghenie avertizează că în faţa acestor anunţuri, „nu trebuie urmat instinctul, să-ţi faci valiza şi să pleci, ci trebuie să-ţi asiguri din Italia un parcurs de reîntoarcere în ţară ghidat și garantat", notează gazetaromaneasca.com.